Webhosting: WordPress installeren vanuit het Plesk Control Panel

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

WordPress installeren vanuit het Plesk Control Panel

Deze informatie is onderdeel van Handleiding Plesk.

Om WordPress te installeren vanuit het Plesk Control Panel, volg je deze stappen:

1. Ga naar https://control.netground.nl.
2. Vul je domeinnaam in en klik op ‘Ga verder’.
3. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in van Plesk en klik op ‘Log in’.
4. Klik op het tabblad 'Applications'.
5. Klik bij WordPress op 'Install (Custom)'. Doe dit door op het pijltje te drukken naast de 'Install' knop.
6. Zet een vinkje bij 'I accept the terms of License Agreement' en klik op 'Next >'
7. Selecteer de onderstaande instellingen:

• Haal bij de bovenste optie 'wordpress' weg als je wil dat WordPress direct bij het aanroepen van je domeinnaam te zien is.
  • Selecteer de Update Settings functie als je wil dat WordPress altijd automatisch wordt geupdate als er een nieuwe versie is.
  • Geef een inlognaam en wachtwoord van het WordPress administrator menu op (gebruik geen 'admin' als inlognaam!)
  • Geef het e-mail adres op van de beheerder van de website. Hier staat standaard het e-mail adres die is ingevuld in Plesk als contact e-mail adres.
  • Vul de titel van je WordPress website in.
  • Kies de WordPress installatie taal.
  • Vul de MySQL database informatie in die je van ons hebt ontvangen, of zelf hebt aangemaakt.

8. Klik op Install

WordPress is nu geïnstalleerd en direct klaar voor gebruik.