Webhosting: Website uploaden

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Website uploaden

Als je een website bouwt of inricht, moet je uiteindelijk de bestanden van je website uploaden om de website online te zetten. Daarvoor kun je gebruikmaken van een FTP-programma.

Welke FTP-programma’s kun je gebruiken?
Voor Windows-systemen is het programma WinSCP een zeer goede FTP client. Je kunt de ‘Installation package’ of de ‘Portable executables’ downloaden om hier gebruik van te maken.

Voor Windows-, Mac OS X- en Linux-systemen is FileZilla een goede en gratis optie om te gebruiken als FTP-programma. Zorg er bij FileZilla wel voor dat je geen wachtwoorden opslaat. Virussen en malware kunnen deze dan namelijk gemakkelijk uitlezen!

Veel programma’s waarmee je websites kunt maken, hebben een ingebouwd FTP-programma. Deze programma’s kunnen de website direct uploaden naar de FTP-server, zonder dat je een apart FTP-programma hoeft te gebruiken. Dit moet je wel eerst instellen in het programma waarmee je de website maakt.

Waar moet je de websitebestanden uploaden?
Je moet de websitebestanden uploaden in de map ‘httpdocs’. En er moet altijd een index.php, index.html of index.htm zijn, anders krijg je de website niet te zien.