Webhosting: MySQL database beheren en bewerken in phpMyAdmin

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

MySQL database beheren en bewerken in phpMyAdmin

Met phpMyAdmin kun je via het Plesk Control Panel je MySQL database beheren. Volg deze stappen om phpMyAdmin te openen:

1. Ga naar https://control.netground.nl.
  2. Vul je domeinnaam in en klik op ‘Ga verder’.
  3. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in van Plesk en klik op ‘Log in’.
  4. Klik op het tabblad ‘Websites & Domains’.
  5. Klik op ‘Databases’.
  6. Klik op de database die je wilt openen.
  7. Klik op ‘Webadmin’.
MySQL database exporteren in phpMyAdmin

Om een back-up of export van je database te maken, volg je deze stappen als je bent ingelogd in phpMyAdmin:

Snelle back-up

• Klik bovenaan op ‘Export’ of ‘Exporteren’.
  • Klik op ‘Go’ of ‘Start’ om een snelle back-up te maken van de database. Er wordt een bestand gedownload dat je kunt opslaan op je computer als back-up.
  • Uitgebreide back-up

• Zet het bolletje bij ‘Advanced’ of ‘Uitgebreid’.
  • Selecteer de opties die je nodig hebt. Als je niet weet wat deze opties doen, dan kun je deze het best laten staan. Tip: zet een vinkje bij ‘DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement toevoegen’. Hiermee zorg je ervoor dat bij het importeren van de database bestaande tabellen eerst worden verwijderd. Dit is makkelijker met het terugzetten van de database.
  • Klik op ‘Go’ of ‘Start’ om een uitgebreide back-up te maken van de database. Er wordt een bestand gedownload dat je kunt opslaan op je computer als back-up.
  • MySQL database importeren in phpMyAdmin

Om een geëxporteerde database te importeren in phpMyAdmin, volg je deze stappen als je bent ingelogd in phpMyAdmin:

1. Klik bovenaan op ‘Import’ of ‘Importeren’.
    2. Klik op ‘Bestand kiezen’ om het databasebestand te selecteren.
    3. Klik op ‘Go’ om de database te uploaden.

Je kunt tot 20 MiB per keer uploaden in de database. Is je databasebestand groter, dan kun je ons vragen om dit bestand te importeren. Zorg er in dit geval voor dat het databasebestand al is geüpload op de FTP-serven en laat ons weten in welke database het bestand geüpload moet worden.