Support

Support Blogs: Zet je domeinnaam op slot

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Zet je domeinnaam op slot

Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je beveiligt het: je huis, fiets, auto, telefoon ... En natuurlijk ook je hostingomgeving. Maar ook al voorzie je je hostingomgeving van alle mogelijke beveiligingen, dan nog kan een collega zomaar je domein overdragen of verwijderen zonder dat je dat doorhebt. Ook als je logingegevens worden gestolen, verlies je de controle over je domein. Het zorgt allemaal voor ellende, dus daar moet je iets tegen doen. En dat kan nu ook door je domeinnaam te beveiligen.

Als je dat doet, is het niet langer mogelijk om zonder tussenkomst van de eigenaar (domeinnaamhouder) of een gemachtigde persoon gegevens te wijzigen en de domeinnaam te verhuizen of te verwijderen. De benamingen voor zo’n beveiliging lopen uiteen van Registry Lock tot Domain Guard, maar het principe blijft hetzelfde: je zet je eigen domeinnaam op slot om ongewenste wijzigingen te voorkomen. Wat zijn de mogelijkheden?

Wat kun je (niet) met een beveiliging?

Is je domeinnaam beveiligd met een Registry Lock, dan kan die niet meer geüpdatet, verhuisd en verwijderd worden. In de meeste gevallen houdt dit in dat het niet mogelijk is om:

  1. gegevens te wijzigen van de domeinnaam (houder, admin-c, tech-c, name server);
  2. een contactpersoon aan te passen;
  3. een domeinnaam te verhuizen;
  4. een domeinnaam te verwijderen.

Uitgesloten van beveiliging voor een domeinnaam is:

  1. een tokenreset door de registrar;
  2. een (gedeeltelijke) overname van de domeinnamen door een andere registrar.

Voor elke wijziging zal het register contact opnemen met een van de gemachtigden om te verifiëren of er toestemming voor de wijziging is. Een gemachtigde moet dan eerst akkoord gaan om de beveiliging voor de domeinnaam tijdelijk uit te schakelen. Alleen met dat akkoord zal de beveiliging voor een korte tijd uitgezet worden om een wijziging door te voeren.

Hoe beveilig ik mijn domeinnaam?

Wil je een domeinnaam beveiligen? Dat kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar Support_Hosting@internedservices.nl. Je ontvangt dan het inschrijfformulier. Vul dat formulier volledig in, inclusief het inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel, en voeg ook het bedrijfslogo toe. Stuur het daarna als pdf retour naar Support_Hosting@internedservices.nl. Stuur daarnaast bijlagen mee waaruit blijkt dat je de eigenaar bent van de domeinnaam of bevoegd bent om uit zijn naam op te treden. Dat is bijvoorbeeld een uittreksel van de Kamer van Koophandel of een volmacht. Zend ook kopieën van identiteitsbewijzen mee van de eigenaar en de eventuele gemachtigde(n).

Heb je al een beveiliging? Dan kun je die uitsluitend wijzigen met een wijzigingsformulier. Ook dat formulier vraag je op via Support_Hosting@internedservices.nl. Wil je meerdere .eu-domeinnamen beveiligen? Stuur dan een .txt-bestand mee met daarin alle domeinnamen die je wilt beveiligen.

Laat je niet verrassen en beveilig je domeinnaam

Je domeinnaam beveiligen is zeker aan te raden in dit tijdperk van phishing, hacken en diefstal van persoonlijke gegevens. En het is dus heel eenvoudig. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is een e-mail sturen naar Support_Hosting@internedservices.nl. Je ontvangt dan van ons wat je nodig hebt om je domeinnaam te beveiligen en een overzicht van de tarieven.


Deel dit item: