Support

Streaming: Welke soorten streaming zijn er?

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Welke soorten streaming zijn er?

HTTP streaming

Op HTTP gebaseerde streaming technologie├źn zoals HLS (Apple), HDS (Adobe) en Smooth (Microsoft) verdelen een film op in 'chunks'. Een chunk is een file met een paar seconde van de totale film. Het uitleveren van een file gebeurd via het HTTP protocol die vervolgens alle chunks download en aan elkaar plak op het moment dat je de film afspeelt.

Pseudo streaming

Bij peusdo streaming wordt de film afgespeeld op het moment dat de volledige film wordt gedownload. Het lijkt hierbij dat je echt aan het streamen bent omdat de film direct start, echter kan je nog geen delen bekijken die nog niet zijn gedownload. Daarom is vooruit skippen bijvoorbeeld niet mogelijk totdat de hele film gedownload is.

True streaming

Streaming protocollen zoals RTMP en RTSP worden gezien als true streaming. Deze bieden een continue stream van frames van je film aan. Hierbij is het dus wel mogelijk om vooruit te skippen in tegenstelling tot HTTP en pseudo streaming.


Deel dit item: