Support

Streaming: Mijn live stream is instabiel, wat kan de oorzaak zijn?

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Mijn live stream is instabiel, wat kan de oorzaak zijn?

Wanneer een live stream niet stabiel is bij het uitserveren dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Wij sommen de meest voorkomende oorzaken hieronder op.

Uplink: Wanneer de uplink naar ons streaming netwerk niet stabiel of snel genoeg is zal het signaal ook bij ons streaming platform niet stabiel binnenkomen. De kijkers van de stream zullen dit direct merken. Probeer er altijd voor te zorgen dat de uplink die beschikbaar is 2x zo snel is als de uitgezonden kwaliteit. Gebruik bij voorkeur een vaste verbinding en geen WIFI of een mobiele verbinding.

Encoder: Let er op dat de encoder niets anders doet dan encoden. Draai geen andere processen op de encoder aangezien deze ook processorkracht kunnen verbruiken en het encoden van de live stream kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat de CPU load bij voorkeur onder de 75% blijft, om een stabiele stream te kunnen encoden.


Deel dit item: