Hosted mail: Hosted mail instellen op Microsoft Outlook in Windows (Kerio Outlook Connector)

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Hosted mail instellen op Microsoft Outlook in Windows (Kerio Outlook Connector)

Deze informatie is onderdeel van Hosted mail instellen in e-mail client.

De Kerio Outlook Connector wordt gebruikt voor het synchroniseren van de e-mail, agenda, contactpersonen, taken en notities.

Kerio Outlook Connector werkt alleen op de Microsoft Windows-versies van Microsoft Outlook.

Om gebruik te maken van de Kerio Outlook Connector, moet je deze allereerst downloaden van de server. De servernaam wordt bij het aanmaken van de hosted mailbox vermeld in de e-mail.

Zo download je de Kerio Outlook Connector:

1. Zorg dat Microsoft Outlook volledig is afgesloten.
2. Ga naar het serveradres voor de webmail dat in de e-mail is vermeld.
3. Nog voordat je inlogt, klik je op ‘Integratie met Windows’.
4. Klik op ‘Kerio Outlook Connector downloaden’ om de download te starten.
5. Installeer het programma dat zojuist is gedownload.

Zodra Kerio Outlook Connector is geïnstalleerd, kun je de mailbox instellen. Dit kan op verschillende manieren:

Methode 1
Deze methode kun je gebruiken als er nog geen e-mailaccount is aangemaakt in je Outlook, of als je een nieuw profiel kunt gebruiken.

1. Zorg ervoor dat Microsoft Outlook volledig is afgesloten.
2. Ga naar het serveradres voor de webmail dat in de e-mail is vermeld.
3. Nog voordat je inlogt, klik je op ‘Integratie met Windows’.
4. Klik op ‘Klik hier om Kerio Outlook Connector automatisch te configureren’ en log in met je e-mailadres en bijbehorend wachtwoord.
5. Er wordt nu een CMD-bestand gedownload. Het kan zijn dat de browser dit niet vertrouwt. Geef in dat geval aan dat je het bestand wilt vertrouwen.
6. Open het bestand dat zojuist is gedownload en klik op ‘Uitvoeren’
7. Laat het script draaien en druk op een toets om verder te gaan zodra het script klaar is. Er wordt automatisch een nieuw profiel aangemaakt.
8. Start Microsoft Outlook op. Er kan gevraagd worden om het wachtwoord. Vul hier je wachtwoord in en klik op ‘OK’.

Je hebt Microsoft Outlook nu volledig ingesteld en kunt het gebruiken in combinatie met Kerio.

Methode 2
Deze methode kun je gebruiken als je de hosted mail wilt toevoegen aan een bestaand gebruikers profiel in Outlook. Zo kun je bijvoorbeeld een IMAP/SMTP-account naast je hosted mail account instellen. Dit is handig als je meer mailboxen gebruikt of als je bezig bent met een migratie, waarbij je de mails vanuit een oude mailbox over wil zetten naar je Hosted mail bij Net Ground.

1. Start Microsoft Outlook.
2. Ga naar ‘Accountinstellingen’ en maak een nieuw e-mailaccount aan.
3. Zet het bolletje bij ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
4. Zet het bolletje bij ‘Overige’ en klik op ‘Kerio Connect (KOF Offline Edition’ en klik op ‘Volgende >’.
5. Vul de servernaam in die je van ons hebt ontvangen.
6. Vul de accountnaam en het wachtwoord in die je van ons hebt ontvangen en klik op ‘Gegevens ophalen’.
7. Wanneer bij gebruikersgegevens je gegevens komen te staan, kun je op ‘OK’ klikken om dit account in te stellen.

Je hebt Microsoft Office Outlook nu volledig ingesteld en kunt het gebruiken in combinatie met Kerio.