Hosted mail: Hosted mail instellen in e-mail client

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Hosted mail instellen in e-mail client

Je kunt hosted mail instellen in vrijwel alle e-mailprogramma’s die IMAP/SMTP ondersteunen. Ook kun je in Microsoft Outlook in Windows gebruikmaken van de Kerio Outlook Connector en bij veel andere apparaten kun je Exchange Active Sync gebruiken.

Voor het gebruik van IMAP/SMTP zijn de volgende instellingen vereist:

Inkomende mailserver: de servernaam die je van ons hebt ontvangen.
Uitgaande mailserver: de servernaam die je van ons hebt ontvangen.

Inkomende mailserver type: IMAP
Inkomende mailserver beveiliging: ja, SSL
Inkomende mailserver poort: 993
Beveiligd wachtwoord aanmelden: ja

Uitgaande mailserver type: SMTP
Uitgaande mailserver beveiliging: ja, SSL
Uitgaande mailserver poort: 465
Beveiligd wachtwoord aanmelden: ja (dezelfde gegevens als inkomende mailserver)

Hosted mail instellen op Android

Je kunt hosted mail als een Exchange-account toevoegen op je Android-toestel.

Het kan zijn dat het toevoegen van een Exchange ActiveSync op je toestel iets anders werkt dan in het stappenplan hieronder. Dat komt doordat ieder toestel zijn eigen mailapplicatie heeft, die er per fabrikant anders uitziet. De werking is echter wel vrijwel altijd hetzelfde.

Om je hosted mail toe te voegen aan je Android-toestel volg je deze stappen:
1. Open de applicatie 'Mail'.
2. Kies voor ‘Microsoft Exchange ActiveSync’. Heb je al een e-mailaccount ingesteld, kies dan eerst voor ‘Account toevoegen’.
3. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Handmatig instellen’.
4. Controleer de instellingen en klik op ‘Volgende’:
- e-mailadres: je e-mailadres voor hosted mail;
- serveradres: de servernaam in die je van ons hebt ontvangen;
- gebruikersnaam: je e-mailadres voor hosted mail;
- wachtwoord: je wachtwoord;
- voor deze server is een gecodeerde SSL-verbinding verplicht.
5. Kies de gegevens die gesynchroniseerd moeten worden.
6. Klik op 'Instellingen voltooien'.

Hosted mail instellen op Apple Mail (Mac OS X)

De Hosted mail kan als een Exchange account worden toegevoegd aan Apple Mail.

Om uw Hosted mail in te stellen op uw Mac kunt u de volgende stappen volgen:

1. Start Apple Mail.
2. Klik linksboven op 'Mail' en klik op 'Add account'.
3. Zet het bolletje bij 'Exchange' en klik op 'Continue'.
4. Vul uw naam, e-mail adres en wachtwoord in en klik op 'Continue'.
5. Vul bij de 'Account settings' uw gebruikersnaam, wachtwoord en de servernaam in. Deze gegevens heeft u van ons ontvangen. Klik hierna op 'Continue'.
6. Vink de applicaties aan die gesynchroniseerd moeten worden met Kerio en klik op 'Done'.

Apple Mail is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt in combinatie met Kerio hosted mail.

Hosted mail instellen op iPhone en iPad

Je kunt hosted mail als een Exchange-account toevoegen op je iPhone of iPad. Volg hiervoor deze stappen:
1. Ga naar ‘Settings’.
2. Klik op ‘Mail, Contacts, Calenders’.
3. Klik op ‘Add Account’.
4. Klik op ‘Exchange’.
5. Vul je gebruikersnaam, wachtwoord en de omschrijving in. Klik hierna op ‘Next’.
6. Vul je gebruikersnaam, wachtwoord en de servernaam in. Deze gegevens heb je van ons ontvangen. Klik hierna op ‘Next’.
7. Schuif de applicaties op groen die gesynchroniseerd moeten worden met Kerio en klik op ‘Save’.

Je kunt je iPhone of iPad nu gebruiken in combinatie met Kerio hosted mail.

Hosted mail instellen op Microsoft Outlook in Windows (IMAP/SMTP)

Je kunt hosted mail instellen op vrijwel ieder apparaat dat gebruik kan maken van IMAP/SMTP. Microsoft Office Outlook valt hier ook onder. Maak je liever gebruik van IMAP/SMTP in plaats van de Kerio Outlook Connector, of is er al een mailbox toegevoegd via Kerio Outlook Connector? Dan kun je de mailbox als IMAP/SMTP instellen. Volg deze stappen:

1. Start Microsoft Outlook op je Windows computer.
2. Ga naar ‘Accountinstellingen’ en maak een nieuw e-mailaccount aan.
3. Kies voor het toevoegen van een ‘E-mailaccount’ en klik op ‘Volgende >’.
4. Zet het bolletje bij ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
5. Zet het bolletje bij ‘POP of IMAP’ en klik op ‘Volgende >’.
6. Vul de gegevens in van de mailbox:

• naam: de naam die de ontvanger ziet als je een e-mail verstuurt;
  • e-mailadres: het e-mailadres vanaf waar je de e-mail verstuurt;
  • type account: IMAP;
  • server voor inkomende e-mail: de servernaam die je van ons hebt ontvangen;
  • server voor uitgaande e-mail (SMTP): de servernaam die je van ons hebt ontvangen;
  • gebruikersnaam: de gebruikersnaam die je van ons hebt ontvangen;
  • wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord.

7. Klik op ‘Meer instellingen’ en klik op het tabblad ‘Server voor uitgaande post’.
8. Zet een vinkje bij ‘Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’.
9. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en vul de volgende gegevens in:

• inkomende e-mail (IMAP): 993;
  • gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL;
  • uitgaande e-mail (SMTP): 465;
  • gebruik het volgende type versleutelde verbinding: SSL.

10. Klik op ‘OK’ om de instellingen op te slaan en klik op ‘Volgende >’ om het nieuwe e-mailaccount aan te maken.

Je hebt de mailbox is nu volledig ingesteld en kunt deze gebruiken.

Hosted mail instellen op Microsoft Outlook in Windows (Kerio Outlook Connector)

De Kerio Outlook Connector wordt gebruikt voor het synchroniseren van de e-mail, agenda, contactpersonen, taken en notities.

Kerio Outlook Connector werkt alleen op de Microsoft Windows-versies van Microsoft Outlook.

Om gebruik te maken van de Kerio Outlook Connector, moet je deze allereerst downloaden van de server. De servernaam wordt bij het aanmaken van de hosted mailbox vermeld in de e-mail.

Zo download je de Kerio Outlook Connector:

1. Zorg dat Microsoft Outlook volledig is afgesloten.
2. Ga naar het serveradres voor de webmail dat in de e-mail is vermeld.
3. Nog voordat je inlogt, klik je op ‘Integratie met Windows’.
4. Klik op ‘Kerio Outlook Connector downloaden’ om de download te starten.
5. Installeer het programma dat zojuist is gedownload.

Zodra Kerio Outlook Connector is geïnstalleerd, kun je de mailbox instellen. Dit kan op verschillende manieren:

Methode 1
Deze methode kun je gebruiken als er nog geen e-mailaccount is aangemaakt in je Outlook, of als je een nieuw profiel kunt gebruiken.

1. Zorg ervoor dat Microsoft Outlook volledig is afgesloten.
2. Ga naar het serveradres voor de webmail dat in de e-mail is vermeld.
3. Nog voordat je inlogt, klik je op ‘Integratie met Windows’.
4. Klik op ‘Klik hier om Kerio Outlook Connector automatisch te configureren’ en log in met je e-mailadres en bijbehorend wachtwoord.
5. Er wordt nu een CMD-bestand gedownload. Het kan zijn dat de browser dit niet vertrouwt. Geef in dat geval aan dat je het bestand wilt vertrouwen.
6. Open het bestand dat zojuist is gedownload en klik op ‘Uitvoeren’
7. Laat het script draaien en druk op een toets om verder te gaan zodra het script klaar is. Er wordt automatisch een nieuw profiel aangemaakt.
8. Start Microsoft Outlook op. Er kan gevraagd worden om het wachtwoord. Vul hier je wachtwoord in en klik op ‘OK’.

Je hebt Microsoft Outlook nu volledig ingesteld en kunt het gebruiken in combinatie met Kerio.

Methode 2
Deze methode kun je gebruiken als je de hosted mail wilt toevoegen aan een bestaand gebruikers profiel in Outlook. Zo kun je bijvoorbeeld een IMAP/SMTP-account naast je hosted mail account instellen. Dit is handig als je meer mailboxen gebruikt of als je bezig bent met een migratie, waarbij je de mails vanuit een oude mailbox over wil zetten naar je Hosted mail bij Net Ground.

1. Start Microsoft Outlook.
2. Ga naar ‘Accountinstellingen’ en maak een nieuw e-mailaccount aan.
3. Zet het bolletje bij ‘Handmatige instelling of extra servertypen’.
4. Zet het bolletje bij ‘Overige’ en klik op ‘Kerio Connect (KOF Offline Edition’ en klik op ‘Volgende >’.
5. Vul de servernaam in die je van ons hebt ontvangen.
6. Vul de accountnaam en het wachtwoord in die je van ons hebt ontvangen en klik op ‘Gegevens ophalen’.
7. Wanneer bij gebruikersgegevens je gegevens komen te staan, kun je op ‘OK’ klikken om dit account in te stellen.

Je hebt Microsoft Office Outlook nu volledig ingesteld en kunt het gebruiken in combinatie met Kerio.

Hosted mail instellen op Windows 8 Mail (Exchange)

Je kunt hosted mail als een Exchange-account toevoegen in Windows 8 Mail. Volg deze stappen:

1. Vanaf de Metro-interface, klik op ‘Mail’.
2. Ga naar de rechter onderhoek en klik op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Accounts’.
3. Klik op ‘Een account toevoegen’.
4. Kies voor ‘Exchange’.
5. Klik op ‘Meer instellingen’.
6. Vul de volgende instellingen in:

• e-mailadres: je volledige e-mailadres;
  • serveradres: het serveradres dat je van ons hebt gekregen;
  • domein: dit mag je leeg laten;
  • gebruikersnaam: je volledige e-mailadres;
  • wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord.

7. Klik op ‘Verbinden’.

Je hebt Windows 8 Mail nu volledig ingesteld en kunt het gebruiken in combinatie met Kerio.

Hosted mail instellen op Windows Live Mail (IMAP/SMTP)

Om de hosted mail in Windows Live Mail te kunnen ontvangen, moet je een IMAP-verbinding gebruiken. Volg deze stappen om je hosted mail toe te voegen aan Windows Live Mail:

1. Open Windows Live Mail.
2. Klik op ‘Accounts’ en daarna op ‘E-mail’.
3. Vul het e-mailadres, wachtwoord en de schermnaam in en klik op ‘Volgende’.
4. Controleer de instellingen voor inkomende e-mail:

• servertype: IMAP;
  • serveradres: de servernaam in die je van ons hebt ontvangen;
  • zet een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’;
  • gebruikersnaam: je gebruikersnaam voor hosted mail.

5. Controleer de instellingen voor uitgaande e-mail:

• serveradres: de servernaam in die je van ons hebt ontvangen;
  • poort: 465;
  • zet een vinkje bij ‘Vereist een beveiligde verbinding (SSL)’;
  • zet een vinkje bij ‘Vereist verificatie’.

6. Klik op ‘Volgende’ om het account aan te maken.

Hosted mail instellen op Windows Phone (Exchange)

Je kunt hosted mail als een Exchange-account toevoegen aan je Windows Phone. Volg deze stappen:

1. Veeg in ‘Start’ naar link naar de lijst met apps en klik op ‘Instellingen’.
2. Klik op ‘E-mail & accounts’.
3. Klik op ‘Een account toevoegen’ en daarna op ‘Outlook’.
4. Klik op het vak ‘E-mailadres’ en typ je e-mailadres. Doe hetzelfde bij ‘Wachtwoord’ en typ je wachtwoord.
5. Klik op ‘Aanmelden’. Worden de instellingen niet standaard gevonden? Vul dan de volgende informatie in en klik op ‘Geavanceerd’:

• e-mailadres: je volledige e-mailadres;
  • wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord;
  • gebruikersnaam: je volledige e-mailadres;
  • domein: dit mag je leeg laten.

6. Bij ‘Geavanceerd’ vul je de volgende informatie in:

• server: het serveradres dat je van ons hebt gekregen.

7. Klik op ‘Alle instellingen weergeven’ en zet ‘Server vereist versleutelde verbinding (SSL)’ aan. Klik hierna op ‘Aanmelden’.

Je hebt je Windows Phone nu volledig ingesteld en kunt deze gebruiken in combinatie met Kerio.