Support

Handleidingen: Mozilla Thunderbird

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Mozilla Thunderbird

Gebruik deze handleiding om met Mozilla Thunderbird je mail op te halen van de servers bij Net Ground. Controleer regelmatig op updates en voer deze ook door.

Download de laatste versie van Thunderbird via de Mozilla-website.

In deze handleiding gebruiken we gebruikersnaam@domeinnaam.ext als standaardgebruikersinformatie. Vervang deze gegevens voor de gegevens die je van Net Ground hebt gekregen bij de activering van je pakket.

Stap 1 - Account toevoegen
Na het installeren van Thunderbird krijg je bij het opstarten de vraag of je Thunderbird als standaard e-mail client wilt gebruiken. Je kunt dit bevestigen en doorgaan.

Nu start de automatische wizard waarmee je eenvoudig een nieuw account kunt toevoegen. Kies in dit vervolgscherm voor de optie ‘Skip this and use my existing e-mail’.

Vul in de volgende schermen deze velden in:

  • your name: dit is de naam die ontvangers van jouw e-mailberichten zullen zien als afzender;
  • email address: dit is het e-mailadres dat je bij ons hebt aangemaakt;
  • password: vul hier het door ons aangeleverde wachtwoord in.

Klik vervolgens op ‘Continue’.

Er wordt nu geprobeerd om het mailaccount automatisch te configureren, sla die stap over en kies voor ‘Manual Config’.

Stap 2 - Mailservers configureren
Vervolgens kun je de inkomende en uitgaande mailservers configureren.

Selecteer de pull-downoptie naast de ‘Incoming’ mailserver en kies hier voor POP3. Vul bij de server hostname mail.domeinnaam.ext in en selecteer in de ‘Port’-pull-down de optie ‘Auto’.

De ‘Outgoing’ mailserver is de mailserver van je provider die je internetverbinding levert. Deze kan logischerwijs variëren. Bekijk deze supportpagina voor een overzicht en zoek de SMTP-server die bij jouw provider hoort.

Tip
Let erop dat je je volledige e-mailadres gebruikt als gebruikersnaam, dus gebruikersnaam@domeinnaam.ext en niet alleen je gebruikersnaam.


Deel dit item: