Support

Handleidingen: Apple Mail (OS X)

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Apple Mail (OS X)

Gebruik deze handleiding om Apple Mail te configureren, zodat je deze kunt gebruiken voor het ophalen van je e-mail bij Net Ground.

Vervang de volgende informatie in de handleiding door jouw eigen gegevens:

  • gebruikersnaam: vul hier je eigen gebruikersnaam in, bijvoorbeeld ‘henk’ of ‘verkoop’;
  • domeinnaam.ext: vul hier je eigen domeinnaam en extensie in, bijvoorbeeld ‘netground.nl’.

Stap 1 − Een nieuw account aanmaken
Als je Apple Mail voor het eerst opstart, krijg je direct een Wizard te zien die je kunt doorlopen om een nieuw account toe te voegen.

Maak je al gebruik van Apple Mail, dan moet je deze Wizard even opstarten. Je doet dit via de menuopties ‘Mail’ en ‘Voorkeuren. Druk vervolgens in het ‘Accounts’-tabblad op het plusteken (+) links onder in het actieve venster om het scherm Voeg account toe te openen.

Stap 2 − Het nieuwe account configureren
In het venster Welkom bij Mail of Voeg account toe moet je een aantal standaardwaardes opgeven:

  • Volledige naam: de afzendernaam die de ontvangers van je mail zullen zien;
  • E-mailadres: het e-mailadres dat de ontvangers van je mail zullen zien;
  • Wachtwoord: het e-mailwachtwoord wat je van Net Ground hebt gekregen.

Klik hierna op ‘Ga door'.

Mac Mail kan je e-mailaccount niet automatisch toevoegen, dus dit moet handmatig gebeuren. Klik op ‘Volgende’ om de instellingen handmatig op te geven.

Stap 3 − Server inkomende post instellen
Als eerste geef je de informatie voor de inkomende mailserver op. Je kunt hier kiezen voor IMAP of POP als ‘Account Type’.

Als je POP gebruikt, wordt de mail bij het ophalen van onze server verwijderd en hou je je mailbox schoon. Deze methode is vooral geschikt als je maar één device gebruikt voor je e-mail en veel mail ontvangt.

Als je IMAP gebruikt, wordt de mail niet van onze server verwijderd als je die ophaalt. Deze methode is vooral geschikt als je vanaf meerdere devices je e-mail leest. Let er hierbij wel op dat je je mailbox enigszins opgeruimd houdt, om te voorkomen dat je e-mailruimte volloopt.

Vul vervolgens de volgende velden in:

  • Server voor inkomende mail: de naam van de inkomende mailserver die je van Net Ground hebt ontvangen; dit is standaard mail.domeinnaam.ext.
  • Gebruikersnaam: De gebruikersnaam die je van ons hebt gekregen; dit is standaard gebruikersnaam@domeinnaam.ext;
  • Wachtwoord: het wachtwoord wat je van Net Ground hebt ontvangen.

Apple Mail controleert nu de instellingen en heeft vervolgens nog ‘Additional Information’ nodig. Druk op ‘Volgende’ om deze op te geven.

Je kunt in het volgende scherm aangeven of je je mail over een beveiligde verbinding wilt ophalen of niet. Heb je een hosted mail-account van Net Ground, dan kun je hier kiezen voor ‘Gebruik SSL’; de POP3-accounts van Net Ground hebben geen SSL-ondersteuning. Klik vervolgens op ‘volgende’.

Stap 4 − Uitgaande mailserver instellen
In het scherm ‘Server voor uitgaande e-mail’ geef je de informatie van de SMTP-server worden op. Gebruik hiervoor de SMTP-server van je eigen provider, bijvoorbeeld smtp.xs4all.nl, smtp.ziggo.nl of de naam van de hosted mail mailserver van Net Ground als je deze dienst afneemt.

Klik weer op ‘Volgende’. Apple Mail vraagt je nu om ‘Additional Information’. Heb je een hosted mail-account van Net Ground of ondersteund je provider SSL, dan kun je hier kiezen voor ‘Gebruik SSL’. Klik vervolgens op ‘Volgende’.

Klik daarna op ‘Maak aan’ en je mailaccount is aangemaakt!


Deel dit item: