Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Filezilla FTP

Gebruik deze handleiding om met FileZilla je website te uploaden naar de servers van Net Ground. Let erop dat je geen FTP-gegevens opslaat in de FTP client. Controleer regelmatig op updates en voer deze ook door.

Download de laatste versie van FileZilla op de FileZilla-website.

Stap 1 - Verbinden maken

Maak als eerste verbinding met de servers van Net Ground. Dit kan je doen door het Sitebeheer te openen van FileZilla. Sitebeheer kan je vinden onder 'Bestand'.

Onder het tabblad 'Algemeen' vul je de gevraagde informatie in:

  • Host: Dit is de FTP-server bij Net Ground, over het algemeen te bereiken op ftp.domeinnaam.ext .
  • Poort: Poort 21
  • Protocol: FTP - File Transfer Protocol
  • Versleuteling: Only use plain FTP
  • Inlogtype: Vragen naar een wachtwoord
  • Gebruikersnaam: Vul hier de gebruikersnaam in die je van ons hebt gekregen

Klik vervolgens op ‘Quickconnect’.

Stap 2 - Website uploaden

Als je bent verbonden, kun je beginnen met het uploaden van je nieuwe website. FileZilla werkt met een traditioneel tweevensterscherm. Aan de linkerkant zie je de bestanden op je eigen pc en aan de rechterkant de bestanden op onze servers.

Navigeer aan de linkerkant, op je eigen pc, naar de map waar je websitebestanden staan. Navigeer aan de rechterkant, onze webserver, naar de httpdocs-map.

Selecteer op je eigen pc de bestanden die je wilt uploaden door deze aan te klikken. Dat kan een voor een of door de CTRL-toets ingedrukt te houden. Klik vervolgens op de rechtermuisknop en kies voor ‘Upload’ om de bestanden naar de webserver te verplaatsen.

Tips

De eerste pagina van je website, die je dus wilt tonen wanneer iemand je website bezoekt, moet altijd index.html of index.php heten. Let erop dat je bestandsnaam geen hoofdletters bevat.

Standaard plaatsen wij een landingspagina op het webhostingpakket. Deze heeft de naam index.html. Wanneer je je website uploadt, moet je deze dus overschrijven. Als de eerste pagina van je website index.php heet, dan kun je de index.html-pagina verwijderen.


Deel dit item: