E-mail: Windows Live Mail

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Windows Live Mail

Windows Live Mail kan worden ingesteld met een POP3/SMTP of IMAP/SMTP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Start Windows Live Mail.
2. Ga naar 'accounts' en klik op 'e-mail'.
3. Vul de volgende gegevens in en klik op 'volgende':
- E-mailadres: Uw e-mail adres.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
- Schermnaam: De naam die de ontvanger ziet van u.
- Zet een vinkje bij 'Serverinstellingen handmatig configureren'.
4. Vul de volgende gegevens in en klik op 'volgende':
- Servertype: POP of IMAP.
- Serveradres (Inkomende e-mail): De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Poort (Inkomende e-mail): Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993
- SSL: Aan
- Verifiëren met: Niet-versleutelde tekst
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Serveradres (Uitgaande e-mail): U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

Windows Live Mail is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.

Indien u een foutmelding krijgt bij het verzenden/ontvangen van uw e-mail, controleer dan de instellingen nogmaals goed. Komt u er niet helemaal uit? Neemt u dan contact met ons op. Vermeld hierbij dan de volledige foutmelding zodat wij u snel kunnen helpen.