E-mail: SMTP-servers en e-mail verzenden

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

SMTP-servers en e-mail verzenden

Het versturen van e-mail gaat via de provider die je internetverbinding levert. Je moet daarom de SMTP-server van je internetprovider invullen bij de server voor uitgaande post.

De SMTP-servers van de internetproviders werken alleen als je verbinding hebt met het betreffende netwerk.

Uitgaande mailserver voor gebruik via vast netwerk
Caiway - smtp.caiway.nl
CanalDigitaal - outgoing.canaldigitaal.nl
Concepts – smtp.concepts.nl
Glashelder – smtp.glashelder.nl
KPN - mail.kpnmail.nl
Lijbrandt – smtp.lijbrandt.nl
Online.nl - smtp.online.nl
OnsBrabantNet – mail.onsbrabantnet.nl
Planet - mail.kpnmail.nl
Scarlet - mail.scarlet.nl
Tele2 - smtp.tele2.nl
Telfort - smtp.telfort.nl
T-Mobile - smtp.gprs.t-mobile.nl
UPC - smtp.upcmail.nl
Versatel - smtp.versatel.nl
Vodafone - smtp.vodafonethuis.nl
XS4All - smtp.xs4all.nl
Zeelandnet - mail.zeelandnet.nl
Ziggo - smtp.ziggo.nl
Zonnet - smtp.versatel.nl

Lukt het niet helemaal om de SMTP-server van je internetprovider in te stellen? Neem dan contact op met je internetprovider. Die kan je vertellen welke extra instellingen je moet gebruiken.

Uitgaande mailserver voor gebruik via mobiel netwerk

AH Mobiel: mail.kpnmail.nl
Aldi Talk: mail.kpnmail.nl
Ben: smtp.gprs.t-mobile.nl
Debitel: mail.kpnmail.nl
Euphony: smtp.euphony.nl / mail.kpnmail.nl
Hema Mobiel: mail.kpnmail.nl
Hi: mail.kpnmail.nl
Jumbo mobiel: mail.kpnmail.nl
KPN: mail.kpnmail.nl
Kruidvat Mobiel: smtp.kruidvat.nl
Lebara: mail.kpnmail.nl
Ortel: mail.kpnmail.nl
Rabo mobiel: mail.kpnmail.nl
Simpel: smtp.gprs.t-mobile.nl
Simyo: smtp.kpnmail.nl
Tele2 Mobiel: smtp.tele2.nl
Telfort: smtp.telfort.nl
T-Mobile: smtp.gprs.t-mobile.nl
Trendcall: smtp.trendcall.com
UPC Mobile: smtp.upcmail.nl
Vodafone: authsmtp.vodafone.nl
Yes Telecom: smtp.kpnmail.nl
Youfone: mail.kpnmail.nl

Let op:
Bij Vodafone moet je in de e-mailinstellingen instellen dat voor de uitgaande server ingelogd moet worden met je MyVodafone-gebruikersnaam en wachtwoord. Zonder deze instellingen is het namelijk niet mogelijk om mail te versturen.

Lukt het niet helemaal om de SMTP-server van je mobiele internetprovider in te stellen? Neem dan contact op met je mobiele internetprovider. Die kan je vertellen welke extra instellingen je moet gebruiken.

SMTPa dienst van Net Ground

Net Ground biedt als extra dienst ook een SMTP-server aan om je e-mail te versturen, onafhankelijk van het netwerk waarin je telefoon, tablet, laptop of pc actief is. Deze dienst, SMTPa genaamd, kun je per e-mailadres afnemen. Je hoeft vervolgens nooit meer je mail instellingen aan te passen! Heb je interesse? Bel of mail ons dan.