E-mail: Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox

Om correct gebruik te maken van de SSL op de shared servers van Net Ground, dient u te verbinden naar de servernaam waar uw pakket op staat.

Let erop dat dit artikel niet geldt voor Net Ground klanten met een Hosted Mail of Kerio dienst.

Ga naar https://control.netground.nl/
Vul uw huidige mailserver (Bijvoorbeeld mail.netground.nl) in en klik op 'Ga verder'.

Indien er niets gebeurd, loopt uw e-mail NIET via Net Ground en hoeft u niets te doen.

Indien de e-mail verloopt via Net Ground, dan wordt u doorgezet naar een Plesk inlogpagina (Er hoeft niet ingelogd te worden). De URL van de inlogpagina, boven in de adres balk, geeft aan welke server het is.

Als de URL bijvoorbeeld https://cerium.control.netground.nl/login_up.php3 is, dan is de servernaam in dit geval 'Cerium'.

Bij de Inkomende e-mailserver in uw e-mail programma dient u deze als volgt over te nemen:
cerium.netground.nl

Let op: dus niet cerium.control.netground.nl maar: cerium.netground.nl. Hier mag geen http:// of mail. voor te staan.