E-mail: Plesk mailbox klaarmaken voor IMAP gebruik

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Plesk mailbox klaarmaken voor IMAP gebruik

Met het IMAP-protocol worden de mappen gesynchroniseerd met de server zodat ieder apparaat dezelfde items weergeeft. Het synchroniseren van bijvoorbeeld Verzonden Items heeft hierbij extra aandacht nodig.

De mappen 'Verzonden Items' en 'Verwijderde Items' worden wel gesynchroniseerd, echter is de kans groot de mappen die worden gesynchroniseerd anders heten dan de mappen in webmail. Om dit te corrigeren moet er eerst een keer een IMAP verbinding zijn gemaakt met de mailserver. Alle mappen die in de e-mail client staan, zijn dan gesynchroniseerd met de webmail.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Office Outlook 2013 moet de IMAP-hoofdmap worden aangepast naar INBOX. Deze methode wordt omschreven in Outlook 2013 IMAP-hoofdmap wijzigen.

De webmail is te bereiken via de URL webmail.domeinnaam.extensie (Bijvoorbeeld: webmail.netground.nl) Vervang 'domeinnaam.extensie' met uw eigen domeinnaam.

Wanneer er nu wordt ingelogd op de webmail, zult u zien dat er extra mappen zijn aangemaakt in de mappenlijst. Deze mappen hebben een normaal map icoon en zijn dus nog niet ingesteld als standaard mappen van de webmail. Om deze mappen als standaard mappen in te stellen in de webmail kunt u de volgende stappen volgen:

1. Log in op de webmail.
  2. Klik op 'Mail'.
  3. Klik op 'Options'.
  4. Klik op 'Personal Information'.
  5. Stel onderaan de pagina de 'Verzonden items' map in die in het e-mail programma is ingesteld en sla de instellingen op.
  6. Ga terug naar 'Options' en klik op 'Server and Folder Information'.
  7. Stel de mappen in op de corresponderende mappen in het e-mail programma en sla de instellingen op.
  8. Ga terug naar 'Options' en klik op 'Deleting and Moving Messages'.
  9. Zet een vinkje bij 'When deleting messages, move them to your Trash folder instead of marking them as deleted?'
  10. Stel de juiste map in als verwijderde items map en sla de instellingen op.