E-mail: Mac OS X Apple Mail

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Mac OS X Apple Mail

Apple Mail kan worden ingesteld met een IMAP/SMTP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Start Apple Mail.
2. Klik linksboven op 'Mail' en klik op 'Add account'.
3. Zet het bolletje bij 'Add other Mail Account' en klik op 'Continue'.
4. Vul uw naam, e-mail adres en wachtwoord in en klik op 'Create'.
5. Het e-mail account moet handmatig worden ingesteld. Klik op 'Next'.
6. Selecteer het gewenste e-mail protocol. en vul de volgende informatie in en klik daarna op 'Next':
- Mail Server: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- User Name: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
- Zorg dat SSL aanstaat voor de inkomende server. Poort: Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993
7. Vul de gegevens van de SMTP server in. en klik op 'Create'. U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

Apple Mail is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.