E-mail: POP3 of IMAP mailbox instellen in je eigen e-mailprogramma

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

POP3 of IMAP mailbox instellen in je eigen e-mailprogramma

Je kunt naast webmail ook gebruikmaken van je eigen e-mailprogramma om de e-mail op te halen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Office Outlook, Apple Mail of bijvoorbeeld je telefoon.

Voor het ophalen van e-mail wordt gebruikgemaakt van POP of IMAP. Weet je nog niet welke je moet kiezen? Kijk dan eens bij POP of IMAP.

Voor het instellen van uw mailbox dienen de volgende instellingen gebruikt te worden:

- Server Inkomende e-mail: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Gebruikersnaam: Het e-mail adres van de mailbox die is aangemaakt in Plesk.
- Wachtwoord: Het wachtwoord van de mailbox
- Gebruik SSL: Ja
- Poort: Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993

Voor de server voor uitgaande post (SMTP) dient u de SMTP server van uw internet provider te gebruiken. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

Android

Uw Android toestel kan worden ingesteld met een IMAP of POP account voor het ophalen en versturen van e-mail.

Het kan zijn dat het toevoegen van een POP of IMAP account iets anders werkt op uw toestel. Dit komt omdat ieder toestel zijn eigen mail applicatie hanteert die per fabrikant er anders uitziet. De werking is echter wel vrijwel altijd hetzelfde.

Om uw mail toe te voegen aan uw Android toestel kunt u de volgende stappen volgen:

1. Open de applicatie 'Mail'.
2. Kies voor 'Overig (POP3/IMAP)'. Wanneer u al een e-mail account heeft ingesteld, kies dan eerst voor 'Account toevoegen'.
3. Voer uw e-mail adres en wachtwoord in en klik op 'Handmatig instellen'.
4. Controleer de instellingen en klik op 'Volgende':
- Protocol: IMAP of POP.
- E-mail adres: Het e-mail adres waarmee u wilt verzenden
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van de mailbox die op de server is aangemaakt.
- Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mailbox.
- Server: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Beveiligingstype: SSL
- Poort: Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993 (Deze zouden automatisch moeten worden ingevuld bij het aanzetten van de SSL)
5. Vul de gegevens in van de Uitgaande server, ook wel SMTP genoemd. Hierover is meer te lezen in SMTP servers. Klik hierna op 'Volgende'.
6. Geef het account een naam en geef uw eigen naam op. Klik hierna op 'Instellen voltooien'.

iPhone en iPad

Uw iPhone of iPad kan worden ingesteld met een IMAP of POP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Ga naar 'Instellingen'.
2. Klik op 'Mail, Contacten, Agenda'.
3. Klik op 'Nieuwe account'.
4. Klik op 'Anders'.
5. Klik op 'Voeg mailaccount toe'.
6. Vul uw naam, e-mail adres, wachtwoord en een omschrijving in en klik op 'Volgende'
7. Selecteer het gewenste e-mail protocol. en vul de volgende informatie in en klik daarna op 'Volgende'.
- Server inkomende post: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
- Uitgaande mailserver: U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

De e-mail op uw iPhone en/of iPad is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.

Mac OS X Apple Mail

Apple Mail kan worden ingesteld met een IMAP/SMTP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Start Apple Mail.
2. Klik linksboven op 'Mail' en klik op 'Add account'.
3. Zet het bolletje bij 'Add other Mail Account' en klik op 'Continue'.
4. Vul uw naam, e-mail adres en wachtwoord in en klik op 'Create'.
5. Het e-mail account moet handmatig worden ingesteld. Klik op 'Next'.
6. Selecteer het gewenste e-mail protocol. en vul de volgende informatie in en klik daarna op 'Next':
- Mail Server: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- User Name: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
- Zorg dat SSL aanstaat voor de inkomende server. Poort: Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993
7. Vul de gegevens van de SMTP server in. en klik op 'Create'. U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

Apple Mail is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.

Office Outlook

Office Outlook kan worden ingesteld met een POP3/SMTP of IMAP/SMTP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Start Office Outlook.
2. Ga naar 'account instellingen'.
3. Klik op 'Nieuw'.
4. Kies voor 'E-mailaccount' en klik op 'Volgende'.
5. Kies voor 'Handmatige instellingen of extra servertypen' en klik op 'Volgende'.
6. Kies voor 'POP of IMAP' en klik op 'Volgende'.
7. Vul de account informatie in van uw mailbox en klik op 'Volgende':
- Naam: De naam die de ontvanger ziet van u.
- E-mail adres: Uw e-mail adres.
- Type account: POP of IMAP.
- Server voor inkomende e-mail: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Server voor uitgaande e-mail (SMTP): U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
8. Klik op 'Meer instellingen' en ga naar het tabblad geavanceerd. Pas hierna de volgende instellingen aan:
- Inkomende server ((POP3) of (IMAP)): Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993
- Gebruik de volgende type beveiligde verbinding: SSL (Of zet het vinkje aan voor beveiligde verbinding)
9. Sla de instellingen op en klik daarna op Volgende.
10. De instellingen worden nu getest. Bij zowel verzenden als ontvangen dient een vinkje te staan. U kunt daarna klikken op 'Sluiten'.

Office Outlook is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.

Indien u een foutmelding krijgt bij stap 8, controleer dan de instellingen nogmaals goed. Komt u er niet helemaal uit? Neemt u dan contact met ons op. Vermeld hierbij dan de volledige foutmelding zodat wij u snel kunnen helpen.

Windows Live Mail

Windows Live Mail kan worden ingesteld met een POP3/SMTP of IMAP/SMTP account voor het ophalen en versturen van e-mail. U kunt hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Start Windows Live Mail.
2. Ga naar 'accounts' en klik op 'e-mail'.
3. Vul de volgende gegevens in en klik op 'volgende':
- E-mailadres: Uw e-mail adres.
- Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.
- Schermnaam: De naam die de ontvanger ziet van u.
- Zet een vinkje bij 'Serverinstellingen handmatig configureren'.
4. Vul de volgende gegevens in en klik op 'volgende':
- Servertype: POP of IMAP.
- Serveradres (Inkomende e-mail): De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Poort (Inkomende e-mail): Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993
- SSL: Aan
- Verifiëren met: Niet-versleutelde tekst
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van uw mailbox.
- Serveradres (Uitgaande e-mail): U dient gebruik te maken van de SMTP server van uw internet provider. Hierover is meer te lezen in SMTP servers.

Windows Live Mail is nu volledig ingesteld en kan worden gebruikt.

Indien u een foutmelding krijgt bij het verzenden/ontvangen van uw e-mail, controleer dan de instellingen nogmaals goed. Komt u er niet helemaal uit? Neemt u dan contact met ons op. Vermeld hierbij dan de volledige foutmelding zodat wij u snel kunnen helpen.