Android

Uw Android toestel kan worden ingesteld met een IMAP of POP account voor het ophalen en versturen van e-mail.

Het kan zijn dat het toevoegen van een POP of IMAP account iets anders werkt op uw toestel. Dit komt omdat ieder toestel zijn eigen mail applicatie hanteert die per fabrikant er anders uitziet. De werking is echter wel vrijwel altijd hetzelfde.

Om uw mail toe te voegen aan uw Android toestel kunt u de volgende stappen volgen:

1. Open de applicatie 'Mail'.
2. Kies voor 'Overig (POP3/IMAP)'. Wanneer u al een e-mail account heeft ingesteld, kies dan eerst voor 'Account toevoegen'.
3. Voer uw e-mail adres en wachtwoord in en klik op 'Handmatig instellen'.
4. Controleer de instellingen en klik op 'Volgende':
- Protocol: IMAP of POP.
- E-mail adres: Het e-mail adres waarmee u wilt verzenden
- Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van de mailbox die op de server is aangemaakt.
- Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mailbox.
- Server: De servernaam die u van ons heeft ontvangen, of heeft samengesteld via Servernaam achterhalen voor het verbinden naar uw mailbox.
- Beveiligingstype: SSL
- Poort: Bij POP3: 995 / Bij IMAP: 993 (Deze zouden automatisch moeten worden ingevuld bij het aanzetten van de SSL)
5. Vul de gegevens in van de Uitgaande server, ook wel SMTP genoemd. Hierover is meer te lezen in SMTP servers. Klik hierna op 'Volgende'.
6. Geef het account een naam en geef uw eigen naam op. Klik hierna op 'Instellen voltooien'.