Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

DNS-records

Binnen de DNS zijn verschillende records aan te maken:

A-record
Hiermee kun je het domein of een subdomein naar een IPv4-adres doorverwijzen. Dit is de meestgebruikte methode om een domeinnaam of een subdomein naar een server te verwijzen.

AAAA-record
Hiermee kun je het domein of een subdomein naar een IPv6-adres doorverwijzen.

CNAME-record
Hiermee kun je een subdomein doorverwijzen naar een andere domein of subdomein. Bijvoorbeeld: www.voorbeelddomein.nl CNAME naar voorbeelddomein.nl.

Let op! De domeinnaam zonder subdomein (voorbeelddomein.nl) mag zelf geen CNAME zijn. Deze moet altijd een A-record of AAAA-record verwijzing hebben naar een IP-adres

MX-record
Hiermee wordt bepaald op welke server de e-mail wordt afgeleverd. Een MX-recordverwijzing is altijd naar een domein of een subdomein. Je kunt meerdere MX-records aanmaken. Hierbij kun je een prioriteit opgeven in cijfers. Deze prioriteiten worden afgewerkt van het laagste getal naar het hoogste. Dit is bijvoorbeeld handig als er een back-up-mailserver is opgezet die de mails moet afvangen als de mailserver niet bereikbaar is.

Let op! Je mag een MX-record niet laten verwijzen naar een CNAME-record.

TXT-records
Een TXT-record is een record dat willekeurige tekst kan bevatten. Deze records worden meestal gebruikt om het eigendom van de domeinnaam te valideren bij externe diensten. Ook kunnen hiermee SPF-, DMARC- en DKIM-records gemaakt worden om e-mailmisbruik te voorkomen.

SRV-records
Het servicerecord (SRV-record) is een DNS-record dat gebruikt wordt om de locatie van een betreffende service aan te geven. Dit record wordt veelal gebruikt voor services als SIP (telefonie), XMPP (Jabber-chatprotocol) maar bijvoorbeeld ook het Caldav-protocol.


Deel dit item: