Support

Domeinnamen: Een .nl-domeinnaam verhuizen

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Een .nl-domeinnaam verhuizen

Het verhuizen van een domeinnaam naar Net Ground hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren als alles goed is voorbereid.

Om een .nl-domeinnaam te verhuizen, volg je deze stappen:

  1. Geef bij de huidige provider aan dat je de domeinnaam wilt verhuizen.
  2. De huidige provider stuurt je een verhuiscode (ook wel ‘token’, ‘EPP-code’ of ‘autorisatiecode’ genoemd).
  3. Vraag bij Net Ground de domeinnaamverhuizing aan. Je kunt hierbij gelijk de verhuiscode opgeven.
  4. Als je geen hostingpakket bij Net Ground afneemt, geef dan door welke DNS-instellingen wij kunnen gebruiken, of naar welke URL wij de domeinnaam kunnen doorsturen. Zo voorkom je downtime.
  5. Je ontvangt een offerte van ons. Hierop hebben we je akkoord nodig voordat we de domeinnaam kunnen verhuizen.
  6. Na je akkoord op de offerte verhuizen wij de domeinnaam. Wanneer dit is gebeurd, ontvang je een bevestiging.

De verhuizing van een .nl-domeinnaam is direct klaar na het starten. De domeinnaam zal daarna binnen 2 uur tot 24 uur via Net Ground actief zijn.

Wil je naast je domeinnaam ook je website bij Net Ground onderbrengen? Kijk dan eens bij onze webhostingpakketten. Uiteraard is het ook mogelijk om je website eerst naar onze servers te uploaden voordat de domeinnaam verhuist. Neem hiervoor eerst contact op met onze servicedesk.


Deel dit item: