Support

Domeinnamen: Een .com/.net/.org/.biz/.info-domeinnaam verhuizen

Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Een .com/.net/.org/.biz/.info-domeinnaam verhuizen

Het verhuizen van een domeinnaam naar Net Ground hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren als alles goed is voorbereid.

Om een .com/.net/.org/.biz/.info-domeinnaam te verhuizen, volg je deze stappen:

1. Geef bij de huidige provider aan dat de domeinnaam gaat verhuizen en vraag deze:

  • je de EPP-code (verhuiscode) van de domeinnaam toe te sturen;
  • de domeinnaam te unlocken (het verhuisslot te verwijderen).

2. Controleer in de WHOIS het administratief contact-e-mailadres. Als dit adres niet uitgelezen kan worden, laat dit dan bij de huidige provider aanpassen naar een werkend e-mailadres.
3. Vraag bij Net Ground de domeinnaamverhuizing aan en accordeer de toegestuurde offerte.
4. Voorkom downtime en geef bij de aanvraag van de verhuizing direct aan of er een doorverwijzing gewenst is, een koppeling aan een server-IP-adres of een webhostingdienst bij Net Ground.
5. Na jouw akkoord op de offerte starten wij de domeinnaamverhuizing.
6. Bij het starten van de verhuizing sturen we een validatie-e-mail naar het administratief contact-e-mailadres uit de WHOIS. Hierin vragen wij goedkeuring voor de verhuizing en vragen wij om de EPP-code in te vullen.

Na het valideren van de domeinnaamverhuizing van .com/.net/.org/.biz/.info kan het tot zeven dagen duren voordat de verhuizing volledig is afgerond. Deze tijd hebben wij niet in de hand en kunnen wij niet aanpassen. Houd hier rekening mee bij het verhuizen van de domeinnaam. Tijdens de verhuizing blijft de domeinnaam gewoon actief.

Als de domeinnaam helemaal is verhuisd, krijg je hiervan een bevestiging. De domeinnaam zal daarna binnen 4 uur tot 24 uur via Net Ground actief zijn.

Wil je naast je domeinnaam ook je website bij Net Ground onderbrengen? Kijk dan eens bij onze webhostingpakketten. Uiteraard is het ook mogelijk om je website eerst naar onze servers te uploaden voordat de domeinnaam verhuist. Neem hiervoor eerst contact op met onze servicedesk.


Deel dit item: