Cloud Servers: Is het maken van een back-up nog wel nodig?

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Is het maken van een back-up nog wel nodig?

Hoewel we gebruik maken van professionele en redundant geconfigureerde storage kan er altijd iets misgaan. Een update loopt niet zoals het hoorde of een gebruiker gooit net dat belangrijke bestand weg. Om dit soort calamiteiten op te vangen is het ook mogelijk om een back-up contract af te sluiten op je virtuele server. Wij maken dan elke nacht een snapshot van je volledige server en bewaren deze tot 14 dagen terug. Het is vervolgens mogelijk om de gehele server, of specifieke bestanden, terug te laten zetten.