Cloud Servers: Installatie webmin

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

Installatie webmin

Deze informatie is onderdeel van Handleiding Webmin.

Stap 1 – Inloggen via SSH als root

Log in via SSH met de gegevens van je webserver en zorg ervoor dat je gebruiker systeemrechten heeft.

Stap 2 – De Webmin repository toevoegen

vi etc/apt/sources.list

Aan het einde van het bestand voeg je deze regel toe:

deb http://download.webmin.com/download/repository sarge contrib

Stap 3 – De Webmin repository key installeren

wget http://www.webmin.com/jcameron-key.asc -O- | apt-key add -

Stap 4 – Webmin installeren

apt-get update
apt-get install webmin

Stap 5 – Wachtwoord instellen voor admin

Verander ‘password’ in een eigen wachtwoord.

/usr/share/webmin/changepass.pl /etc/webmin admin password

Stap 6 – Port 10000 openzetten in de firewall

Het is nu van belang dat je port 10000 openzet in de firewall, om Webmin te bereiken.

Stap 7 – Inloggen op Webmin

Ga naar https://hostname:10000 en log in als admin met het wachtwoord dat je net hebt ingevoerd.