Support

Wij helpen je verder!

Heb je problemen met het instellen van je mail client? Wil je weten hoe je een virtuele server herstart? Vraag je je af wat de beste kwaliteit is om te streamen? Grote kans dat deze vraag al eens voorbij is gekomen. Op deze pagina behandelen we de meestvoorkomende vragen en problemen. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan gewoon contact op met onze servicedesk.

IPv6

IPv6 (Internet Protocol versie 6) is de opvolger van IPv4. Deze opvolging is hard nodig, want de 4 miljard mogelijke IPv4 adressen zijn inmiddels allemaal vergeven.

Je zou zeggen dat 4 miljard best al een hele hoop is, maar denk maar eens aan de enorme toename in websites, telefoons of ijskasten met een internet verbinding. Al die websites en apparaten hebben een uniek IP adres nodig.

Daarom is IPv6 geïntroduceerd, een nieuw type IP adres bestaande uit 128 bits. Dit betekend dat er 50.000 quadriljoen mogelijke IP adressen kunnen worden gebruikt. Een IPv6 adres ziet er zo uit: 2a02:f18:1:8101:87:250:129:16. Met deze hoeveelheid IPv6 adressen zouden we elke zandkorrel op aarde een eigen IP adres kunnen geven.


Deel dit item: