DNS

DNS staat voor Domain Name System en is het systeem die IP adressen kan vertalen naar bijvoorbeeld een domeinnaam en weer terug.

Op Internet verloopt alle communicatie op basis van IP adressen, een reeks getallen die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld je PC, je server of je telefoon. Zo'n IP adres ziet er zo uit '87.250.129.16'. Tik je dat adres in in je browser dan krijg je een website te zien.

Alleen is het nogal lastig om die adressen te onthouden en daarnaast kunnen die ook nog regelmatig wisselen en komen die dus niet altijd uit op de website die je zocht. Hier komt DNS om de hoek kijken. Deze techniek zorgt ervoor dat wanneer jij www.netground.nl intikt in je browser je uitkomt op het IP adres '87.250.129.16' en je dus onze website ziet.