• Internet is geen kinderspel meer

  Door Frederique in Net Ground Blog op 29-09-2015
  Internet is geen kinderspel meer

  Nu eens geen blogpost over techniek, maar over beveiliging (security). En de focus ligt deze keer ook niet op je website of je clusteromgeving bij Net Ground, maar op je eigen computer thuis. Je desktop dus, of je laptop, tablet of mobiel. In deze blogpost brengen we de belangrijkste beveiligingspunten nog eens onder de aandacht.

 • MySQL versus Percona in normaal gebruik en clusteromgevingen

  Door Frederique in Net Ground Blog op 16-06-2015
  MySQL versus Percona in normaal gebruik en clusteromgevingen

  Oracle's MySQL-Server is al tijden de standaard voor de meeste programmeurs en applicatie-bouwers. Zolang de boel op 1 server past, werkt dit prima. Maar MySQL heeft een aantal vervelende eigenschappen en vooral tekortkomingen als we de boel flink moeten opschalen. Bij Percona zagen ze dat al in 2006, en in 2008 werd de eerste versie Percona-Server vrij gegeven als fork op MySQL-Server. Sneller, meer, en makkelijker.

 • Performance en veiligheid: waar ligt de winst voor jouw webshop?

  Door Martijn in Net Ground Blog op 19-05-2015
  Performance en veiligheid: waar ligt de winst voor jouw webshop?

  Voor een succesvolle webshop zijn performance en veiligheid van levensbelang. Webpagina’s moeten altijd snel laden, de conversie moet top zijn en de klantgegevens horen veilig te zijn opgeslagen. Is dat niet het geval, dan laat je omzet liggen. Presteert jouw webshop optimaal, of kun je winst behalen op het gebied van performance en veiligheid? Dat ontdek je met onze short scan.

 • Hoe selecteer je een hostingprovider?

  Door Martijn in Net Ground Blog op 22-04-2015
  Hoe selecteer je een hostingprovider?

  Aan welke hostingprovider jij je website toevertrouwt, is een belangrijke keuze. Elke provider belooft 100% uptime, de beste performance en een geweldige service, maar in de praktijk liggen de kwaliteit en prijs van de dienstverlening soms mijlenver uit elkaar. Hoe maak je een goed onderbouwde keuze waar je geen spijt van krijgt? Stel negen kritische vragen.

 • Oud versus nieuw, gemak versus performance, Apache vs Nginx

  Door Frederique in Net Ground Blog op 09-04-2015
  Oud versus nieuw, gemak versus performance, Apache vs Nginx

  In deze reeks technische blogposts geven we een kijkje in het snel veranderende technisch landschap in de hostingwereld. Oud versus nieuw! Het is bijna een David versus Goliath. Apache, al 2 decennia lang de meest gebruikte webserver op het Internet, met bijna eindeloze mogelijkheden. Python, PHP, Java, CGI, Perl.. alles kan Apache als website serveren. Maar als het op snelheid aankomt, en vooral schaalbaarheid, dan is het Nginx die Apache met gemak wegblaast.

 • Klaar om live te gaan met je nieuwe website? Doe eerst deze zeven checks

  Door Coen in Net Ground Blog op 05-02-2015
  Klaar om live te gaan met je nieuwe website? Doe eerst deze zeven checks

  Je nieuwe website is klaar. De ontwikkelaars hebben hem uitgebreid getest en iedereen staat te springen om live te gaan. Stop! Lees eerst deze blogpost en voorkom dat je website bij de introductie meteen plat gaat. Doe zeven onmisbare checks voor je de site online zet.

 • Cache is king!

  Door Frederique in Net Ground Blog op 07-01-2015
  Cache is king!

  Niemand doet graag steeds maar weer hetzelfde werk. Gelukkig hebben de servers die jouw webshop hosten hiervan geen last. Die serveren de miljoenste bezoeker alsof het de eerste was. Toch kan het lonend zijn om je servers dit leed te besparen, door te cachen. Je shop zal hiervan sneller worden, en je servers kunnen meer aan. Dat levert op meerdere vlakken voordelen op!

 • Met HTTPS hoger in de Google-ranking: bereid je nu al voor

  Door Martijn in Net Ground Blog op 19-11-2014
  Met HTTPS hoger in de Google-ranking: bereid je nu al voor

  Google gaat HTTPS meewegen in de ranking. Tijd om over te stappen van HTTP naar HTTPS? Sommige specialisten zien het nut er niet zo van, maar wij wel. In onze blogpost lees je wat de voor- en nadelen van HTTPS zijn, en hoe wij je kunnen helpen om HTTPS probleemloos te implementeren op je website.

 • Omgaan met piekbelasting: wij regelen het voor Sint

  Door Coen in Net Ground Blog op 20-10-2014
  Omgaan met piekbelasting: wij regelen het voor Sint

  Rond 5 december is het een drukte van belang op de website van Sint. Maar dankzij onze stabiele en schaalbare webomgeving blijft alles snel en perfect werken. Is jouw webomgeving ook bestand tegen piekbelasting? In deze blogpost onthullen we ons geheim.

 • Meer omzet dankzij een betere performance van je webomgeving

  Door Martijn in Net Ground Blog op 07-10-2014
  Meer omzet dankzij een betere performance van je webomgeving

  De performance van je webomgeving speelt een essentiële rol in het succes van jouw online business. Wist je dat bezoekers van je website maar twee seconden geduld hebben? Elke extra seconde laadtijd van een pagina kost je een conversieverlies van 7%. Het is dus van cruciaal belang dat je inzicht hebt in de performance van je webomgeving en dat je knelpunten snel kunt oplossen. Dat kan met Application Performance Management.