• Oud versus nieuw, gemak versus performance, Apache vs Nginx

  Door Frederique in Net Ground Blog op 09-04-2015
  Oud versus nieuw, gemak versus performance, Apache vs Nginx

  In deze reeks technische blogposts geven we een kijkje in het snel veranderende technisch landschap in de hostingwereld. Oud versus nieuw! Het is bijna een David versus Goliath. Apache, al 2 decennia lang de meest gebruikte webserver op het Internet, met bijna eindeloze mogelijkheden. Python, PHP, Java, CGI, Perl.. alles kan Apache als website serveren. Maar als het op snelheid aankomt, en vooral schaalbaarheid, dan is het Nginx die Apache met gemak wegblaast.

 • Klaar om live te gaan met je nieuwe website? Doe eerst deze zeven checks

  Door Coen in Net Ground Blog op 05-02-2015
  Klaar om live te gaan met je nieuwe website? Doe eerst deze zeven checks

  Je nieuwe website is klaar. De ontwikkelaars hebben hem uitgebreid getest en iedereen staat te springen om live te gaan. Stop! Lees eerst deze blogpost en voorkom dat je website bij de introductie meteen plat gaat. Doe zeven onmisbare checks voor je de site online zet.

 • Cache is king!

  Door Frederique in Net Ground Blog op 07-01-2015
  Cache is king!

  Niemand doet graag steeds maar weer hetzelfde werk. Gelukkig hebben de servers die jouw webshop hosten hiervan geen last. Die serveren de miljoenste bezoeker alsof het de eerste was. Toch kan het lonend zijn om je servers dit leed te besparen, door te cachen. Je shop zal hiervan sneller worden, en je servers kunnen meer aan. Dat levert op meerdere vlakken voordelen op!

 • Met HTTPS hoger in de Google-ranking: bereid je nu al voor

  Door Martijn in Net Ground Blog op 19-11-2014
  Met HTTPS hoger in de Google-ranking: bereid je nu al voor

  Google gaat HTTPS meewegen in de ranking. Tijd om over te stappen van HTTP naar HTTPS? Sommige specialisten zien het nut er niet zo van, maar wij wel. In onze blogpost lees je wat de voor- en nadelen van HTTPS zijn, en hoe wij je kunnen helpen om HTTPS probleemloos te implementeren op je website.

 • Omgaan met piekbelasting: wij regelen het voor Sint

  Door Coen in Net Ground Blog op 20-10-2014
  Omgaan met piekbelasting: wij regelen het voor Sint

  Rond 5 december is het een drukte van belang op de website van Sint. Maar dankzij onze stabiele en schaalbare webomgeving blijft alles snel en perfect werken. Is jouw webomgeving ook bestand tegen piekbelasting? In deze blogpost onthullen we ons geheim.

 • Meer omzet dankzij een betere performance van je webomgeving

  Door Martijn in Net Ground Blog op 07-10-2014
  Meer omzet dankzij een betere performance van je webomgeving

  De performance van je webomgeving speelt een essentiële rol in het succes van jouw online business. Wist je dat bezoekers van je website maar twee seconden geduld hebben? Elke extra seconde laadtijd van een pagina kost je een conversieverlies van 7%. Het is dus van cruciaal belang dat je inzicht hebt in de performance van je webomgeving en dat je knelpunten snel kunt oplossen. Dat kan met Application Performance Management.

 • 11 Tips voor een goede domeinnaam die zorgt voor meer bezoekers

  Door Martijn in Net Ground Blog op 15-09-2014
  11 Tips voor een goede domeinnaam die zorgt voor meer bezoekers

  ICANN, de organisatie die over de domeinnamen gaat, heeft maar liefst 1400 nieuwe domeinnaamextensies toegevoegd aan het internet, zoals .APP, .SHOP, SYSTEMS en .TECHNOLOGY. Hierdoor wordt het domeinnaamlandschap een stuk complexer; de keuzemogelijkheden zijn enorm geworden. Hoe kies je nu de beste domeinnaam?

 • 3 grote cloud providers bekeken

  Door Hans in Net Ground Blog op 28-08-2014
  3 grote cloud providers bekeken

  Als we alle verhalen mogen geloven, zijn er eigenlijk maar een paar grote cloud providers op de hele wereld waar je uit kunt kiezen, en ze hebben het liefst dat jij voor hen kiest. Je loopt bij voorbaat al achter als je niet alles in hun cloud onderbrengt en per uur betaalt. Natuurlijk zijn er voordelen te behalen met clouddiensten, maar alles in de cloud zetten en dan ook nog bij die grote jongens? Laten we daar eens onze mening over geven.

 • Mediabureaus nemen onnodig risico

  Door Hans in Net Ground Blog op 10-07-2014
  Mediabureaus nemen onnodig risico

  Veel marketing- en webbureaus komen door wensen van hun opdrachtgevers met één been in de hostingmarkt te staan. Maar ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is niet voor niets een spreekwoord dat de eeuwen heeft getrotseerd. Voor niet-gespecialiseerde bedrijven levert hosting grote risico’s op. In deze blogpost bekijken we dat structureel samenwerken met een hostingprovider alleen maar voordelen heeft.

 • Het belang van een snelle webomgeving

  Door Coen in Net Ground Blog op 29-06-2014
  Het belang van een snelle webomgeving

  Bijna de helft van de webgebruikers verwacht een site in twee seconden of minder te laden. Het is zelfs zo dat bezoekers de neiging hebben om sites te verlaten die niet binnen drie seconden laden. 79% van de online shoppers die moeite hebben met site performance, zal niet terugkeren naar de webwinkel. In deze blogpost geven we aan wat de impact kan zijn van een langzame website en hoe je dit kunt optimaliseren.